“Als ik zie dat het werkt, dan krijg ik daar veel energie van”


Pauline van der Mik werkt al vele jaren als trainer bij Specialist Development, maar daarnaast doet ze nog een hoop andere dingen. De hoogste tijd haar eens voor te stellen.

“Ik heb Nederlands gestudeerd, maar ik wist al heel snel dat ik niet het ‘gewone’ onderwijs in wilde. Via een vriend van me ben ik toen het trainingswerk ingerold. Dat vond ik meteen leuk. Eerst twee jaar op een klein bureautje in Amsterdam en daarna acht jaar bij UWV. Het ging eerst vooral over schriftelijke communicatie en later kwamen daar andere onderdelen bij, zoals gespreksvoering, teamsamenwerking en nog meer.”

Wat Pauline aanspreekt in het werk is dat mensen vaak zelf naar haar toe komen die iets willen veranderen in hun leven. “Wanneer je dan aan de slag gaat en je ziet op een gegeven moment dat het kwartje valt, dat is ontzettend leuk om te zien. Ik zeg ook altijd mensen moeten niet iets veranderen, maar ze doen er iets bij. Je hebt te maken met steeds weer andere mensen en daardoor is mijn werk heel divers.”

Het contact met Specialist Development en Hanna Wierts verliep via de grootste zorgverzekeraar van Nederland. “Ze zochten daar trainers en via via kwam ik in contact met Hanna dat klikte en ik kon meteen invallen bij de training die nu KOERS heet.”

Zelf heeft ze een voorkeur voor de wat langere trainingstrajecten. “Daar is gewoon meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je hebt daar meer tijd om met iemand te zoeken.”

Toch doet ze ook korte sessie, zoals Consulting Skills. “Ik ben ontzettend blij dat ik de eerste training van die sessies mag doen”, vertelt ze. “Ik vind het leuk om bij de start aanwezig te zijn, de leerorganisatie opzetten. Je ontdekt met elkaar wat één ieders thema is. Je kijkt met elkaar mee en aan de start is het natuurlijk best een beetje spannend voor iedereen. Ik vind het mooi dat ik dan iets kan teruggeven, dat je leert van elkaar en ook reageert op elkaar. Het geeft mij veel energie.”

Het aller leukst vindt ze het werken met mensen die zelf met anderen lastige gesprekken moeten voeren. “Hoe maak je dat makkelijker? Vaak zit er nog iets anders achter en dat moet je dan samen ontdekken. En ook dat je merkt wanneer je oefent, dat het dan veel makkelijker gaat. Dat je beter in verbinding komt met jezelf. Dat soort klussen, dat zou ik eigenlijk nog wel meer willen doen.”

Naast de opdrachten bij Specialist Development zijn er nog genoeg andere klussen voor Pauline. Zoals bij de GGZ, waar ze bij teams de samenwerking onderzoekt, maar ook in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. “Die mensen hebben weer met heel veel verschillende groepen te maken. De familie natuurlijk, maar ook advocaten. Hoe ga je daar mee om? Daarnaast werkt Pauline voor verschillende commerciële bedrijven. En ik doe ook aan individuele coaching en teamcoaching bij bedrijven. Mensen en teams lopen vaak tegen problemen aan die je niet ziet als je er zelf midden in zit. In een training kun je communicatieproblemen bespreken en oplossingen direct toepassen. Als je dan ziet dat het werkt, krijg ik daar ontzettend veel energie van. Dan is het echt een leuke dag.”


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden