April 3, 2018

October 11, 2017

Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

“Ik had het gevoel dat alles kon”

12 Jul 2016

“KOERS is heel geschikt voor specialisten. Juist zij zitten erg op de inhoud en tijdens deze training leer je om daar ook eens los van te komen.”

“Ik heb mijzelf in overleg met mijn leidinggevende aangemeld voor KOERS”, vertelt John Holtrop. “Een collega van me had eerder De Match gevolgd, dus ik kende de training al wel. Ik stapte er in met het idee dat ik mezelf graag beter wilde presenteren, het was voor mij een vervolgstap in mijn verdere ontwikkeling om een nieuwe ‘goeroe op belastinggebied’ te worden. Dat zag mijn leidinggevende ook wel zitten.”

 

Via het intranet op zijn werk kwam hij meer te weten over de trainingen van Specialist Development. Van collega’s die al eerder deel hadden genomen aan De Match/KOERS kreeg John te horen zich vooral open te stellen tijdens de training. “Er waren wel een paar van die momenten dat je denkt ‘wat gaan we nou doen?’. Zeker in het begin, bij die rustgevende oefeningen, had ik wat bedenkingen, maar juist die dingen neem ik nu mee in mijn werk. Dat deed ik eerder nooit.”

De eerste dagen waren best heftig. “Je kreeg een spiegel voorgehouden en dat kan soms best confronterend zijn. Het was soms ook heel persoonlijk. Ik kan me nog een sessie herinneren met een verhaal over dieren en welk dier het beste bij jou paste. Ik dacht de één, maar het bleek toch een ander dier te zijn. Het klinkt misschien wat vaag nu, maar als je het meemaakt is het heel waardevol.”

Het oefenen van presentatietechnieken was een moment waar de groep veel aan heeft gehad. “Je kreeg feedback hoe je op andere overkomt en dat kan soms best even schrikken zijn”, vindt John. “Je hoort dan ineens dingen waar je normaal niet bij stilstaat. Hoe sta je precies? Hoe kom je over? Het is best confronterend.”

Wat hij het meest prettig aan KOERS heeft ervaren is het groepsgevoel dat al heel snel ontstond. “Er was meteen een clubgevoel. Door de overnachtingen in het begin ontstond er een vertrouwde sfeer, waardoor alles heel soepel verliep. Je kon je kwetsbaarheid laten zien en door het groepsgevoel had je het idee dat je helemaal vrijuit kon praten en er was natuurlijk ook ruimte voor een geintje. Ik had het gevoel dat alles kon.”

 

 

Share on Facebook
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Hogestraat 14, 6953 AS Dieren.  

0313-750914

KvK: 30169842

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement