Consulting Skills. "Ik kan het iedereen aanraden"

Na toestemming van haar leidinggevende melde Bahriye zich aan. “Ik was niet op zoek naar een hele omslag, maar ik wilde me meer verdiepen in de fijne kneepjes, om zo nog beter mijn werk te kunnen doen. Ik vulde het inschrijfformulier in en werd toen gebeld door Hanna Wierts voor een intakegesprek.”

Tijdens zo’n intakegesprek wordt er aan je gevraagd wat je van de training verwacht en waar je precies naar op zoek bent. Aan de hand van die intake wordt gekeken of de training ook echt iets voor je is. “Het was geen vraag en antwoord gesprek, maar een heel prettig open gesprek over wat ik wilde en waar ik in mijn werk tegenaan liep.”

Het grootste probleem is voor Bahriye om los te komen van de inhoud. “Vaak hoor ik in mijn bedrijf ‘ga maar naar Bahriye, die weet het wel’. Maar ik wil gewoon goed advies kunnen geven, zonder dat ik heel erg op die inhoud zit.”

De Consulting Skills training heeft haar erg geholpen. “Ik heb overal wat aan gehad. Er is geen enkele dag geweest dat ik dacht ‘wat moet ik hier nou mee?’. Soms moest het even landen en kwam ik er een paar dagen later pas achter wat het precies betekende en wat ik er aan heb. Ik ben mij nu meer bewust van wat ik aan het doen ben en dat ik de inhoud helemaal niet nodig heb voor een goed (advies)gesprek.”

Tijdens de training merkte ze dat het lastig was om van sommige gewoontes af te komen. “De theorie die je krijgt klinkt heel simpel en logisch, maar om het dan ook in de praktijk uit te voeren, dat is nog best lastig. Maar we kregen alle ruimte tijdens de trainingen voor onze vragen en de problemen waar we tegenaan liepen.”

Maar voor wie zou ze Consulting Skills nu echt aanraden? “Ik denk dat het voor heel veel mensen toepasselijk is”, zegt Bahriye. “Zeker bij een adviserende functie, maar eigenlijk elke functie wel waarin je veel gesprekken voert. Ik kan het op mijn afdeling zeker iedereen aanraden.”


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden