“Doel is om dichter bij jezelf te komen”


“Ik ben naar de sportacademie gegaan en daarna aan de slag als gymjuf. Wat ik door de jaren heen merkte was dat beweging, of dat nou gymnastiek of tijdens het skieën was, mij een ander gevoel gaf. Een gevoel van ‘zijn’. Het was voor mij echt een ontdekking, een andere ervaring.”

Wendy Derksen heeft al een jarenlange band met Specialist Development. Ze was langgeleden collega van Hanna Wierts bij een landelijk werkend adviesbureau, we woonden in Arnhem (maar niet in één huis) en reden vaak samen naar ons werk bij een adviesbureau. Ze heeft in het verleden meerdere trainingen voor Specialist Development verzorgd. Op een gegeven moment was dat mooi geweest en concentreerde zij zich op haar eigen trainingen en sinds kort biedt Specialist Development via de website een aantal trainingen van Wendy aan.

“Mijn trainingen zijn heel erg gericht op ervaren. Je moet het doen, voelen. Dat helpt heel erg om te kunnen reflecteren. De mindfulness trainingen die ik geef zijn bij uitstek trainingen waarbij het veel beter is om dingen te doen, dan om alles uit te leggen. Veel professionals hebben een leerstijl waarbij ze dingen vooral willen weten, bij mij doe je dingen.”

Voor wie denkt dat trainingen als mindfulness vooral zweverig zijn, heeft het mis vindt Wendy. “Er zijn veel mensen die dat van te voren denken. Dan roepen ze al bij voorbaat dat ze het niks vinden en dat ze er niks mee kunnen. Maar er is niks zweverigs aan. Het gaat om de beleving van het hier en nu. Het voelen en ervaren ervan. Het is wel een omslag in een maatschappij die heel erg stuurt op de ratio.

Mindfulness kan helpen wanneer je vastloopt. “Zelf merkte ik dat toen ik eind dertig was en ik steeds weer in dezelfde patronen van een relatie terecht kwam”, aldus Wendy. “Ik moest daar wat mee. Ik ben op een gegeven moment de opleiding energietherapeut gaan volgen. Ik was altijd in mijn hoofd bezig en vond dat ik het anders moest doen. Ik ontdekte meditatie en merkte dat ik voor het eerst echt in contact met mijzelf kwam. Na een opleiding onorthodox coachen kwam ik tot de conclusie dat het onmogelijk is om te veranderen zonder dat je van binnenuit verandert.”

Tijdens de trainingen van Wendy leren deelnemers om zich op een andere manier tot zichzelf te verhouden. “Oefenen is ontzettend belangrijk. Bij de Mindfulness trainingen bepaalt dat echt de mate van succes. Iedereen kan het leren, maar natuurlijk speelt motivatie wel een belangrijke rol. Je leert je eigen gedachten beter kennen, om ze niet altijd voor waar aan te nemen, en om niet meteen te reageren op een situatie, of op anderen.. Je krijgt een andere verhouding tot de wereld en ziet in dat je door bepaalde situaties getriggerd wordt en wat je daar aan kunt doen. Uiteindelijk sta je anders in het leven.”

Voor Wendy zelf was het hele proces een geleidelijke. “Het vergt onderhoud. Ik sta nu heel prettig in het leven, dus dat is vette winst. Alle trainingen die ik geef kunnen ook op individuele basis. Het gaat er om wat jij nodig hebt. Doel is om meer en meer bij jezelf te komen en jezelf te accepteren zoals je bent. De paradox is dat je daardoor verandert. Dat kan in vele verschillende vormen, in een training of in een coachtraject. Of een combinatie daarvan.

Naast een een mindfulness training van acht weken, organiseert Wendy ook vervolgtrainingen, stiltedagen en stiltewandelingen. Kijk voor meer informatie op www.specialistdevelopment.nl en www.wendyderksen.nl.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden