De hemel is de limiet


Ook al doe ik met dit leertraject mee, er is ook een leven daarbuiten. De one-liners door ons begeleidingsteam in onze schoot geworpen zijn van alledag, en elke dag voel- en bruikbaar. Nu na een maand of vier bestaat er het gevoel dat de weg terug is afgesloten. De ongeplaveide bergpaadjes van mijn zoektocht kan ik niet eens meer terugvinden. Verdwaald dan? Geenszins! Panta rei! We stromen door, wie of wat is verder onze gids?

Dokter Indoctrinado

Leren uit een boek? De wijze levenslessen zelf ondergaan. De wereld om ons heen kent vele dokter Indoctrinado’s. Omgevingsdemonen die ons voor hun kar proberen te spannen met hun dwingende heil- en zielloze ideeën. Dat mag best eens worden gezegd. Het blijft zaak dit te onderkennen. Echter aan de andere kant ook de onbevangen blik toe te laten, om te leren wat de eigen wil voorschrijft. Wordt zogezegd je eigen dokter Indoctrinado. De driehoek van onbevangenheid helpt daarbij, volgens Peter V. Shycone . Toch een boek.

Op maat

Maar de handleiding schrijf je eigenlijk toch gewoon zelf. Of is het een roman of een avonturenverhaal? Staan deze niet veel dichter bij de belevingswereld dan de vakliteratuur? Waarbij ik bij dat laatste denk aan de management- of zelfhulpboeken. Bovenstaand genoemde driehoek van onbevangenheid is onzin, die heb ik zelf verzonnen. Ja ik geef het toe. De voorbeelden uit de managementboeken en soms ook gebezigd door onze psychologische leermeesters zie ik meer als rechthoekige bakstenen waarmee bollen, of in ieder geval alles wat niet recht is, gevormd moeten gaan worden. Dat past dus nooit exact. Als wiskundig onderlegden weten wij daar altijd wel raad mee. Wij kennen onze limieten!

MC


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden