April 3, 2018

October 11, 2017

Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

De hemel is de limiet

5 Nov 2015

 

Ook al doe ik met dit leertraject mee, er is ook een leven daarbuiten. De one-liners door ons begeleidingsteam in onze schoot geworpen zijn van alledag, en elke dag voel- en bruikbaar. Nu na een maand of vier bestaat er het gevoel dat de weg terug is afgesloten. De ongeplaveide bergpaadjes van mijn zoektocht kan ik niet eens meer terugvinden. Verdwaald dan? Geenszins! Panta rei! We stromen door, wie of wat is verder onze gids?

 

Dokter Indoctrinado

 

Leren uit een boek? De wijze levenslessen zelf ondergaan. De wereld om ons heen kent vele dokter Indoctrinado’s. Omgevingsdemonen die ons voor hun kar proberen te spannen met hun dwingende heil- en zielloze ideeën. Dat mag best eens worden gezegd. Het blijft zaak dit te onderkennen. Echter aan de andere kant ook de onbevangen blik toe te laten, om te leren wat de eigen wil voorschrijft. Wordt zogezegd je eigen dokter Indoctrinado. De driehoek van onbevangenheid helpt daarbij, volgens Peter V. Shycone . Toch een boek.

 

Op maat

 

Maar de handleiding schrijf je eigenlijk toch gewoon zelf. Of is het een roman of een avonturenverhaal? Staan deze niet veel dichter bij de belevingswereld dan de vakliteratuur? Waarbij ik bij dat laatste denk aan de management- of zelfhulpboeken.
Bovenstaand genoemde driehoek van onbevangenheid is onzin, die heb ik zelf verzonnen. Ja ik geef het toe. De voorbeelden uit de managementboeken en soms ook gebezigd door onze psychologische leermeesters zie ik meer als rechthoekige bakstenen waarmee bollen, of in ieder geval alles wat niet recht is, gevormd moeten gaan worden. Dat past dus nooit exact. Als wiskundig onderlegden weten wij daar altijd wel raad mee. Wij kennen onze limieten!

 

MC

Share on Facebook
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Hogestraat 14, 6953 AS Dieren.  

0313-750914

KvK: 30169842

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement