April 3, 2018

October 11, 2017

Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Das Versprechen (De zwarte klus deel 2)

5 Nov 2015

 

Ons project om de klanttruck in goede orde af te leveren kent nog steeds vele hindernissen, zie: ‘De zwarte klus’. De watersportgoegemeenten Bram en Nick S. waren even uitgeschakeld in verband met familie omstandigheden, niks ergs gelukkig, integendeel. Even leek alles op zijn gat te liggen.

 

Ik boog mij dan met de doctor over de oplevering. Het contact met de reclamelieden die de stickers moesten ontwerpen en de vertegenwoordigers (tevens chauffeurs) liep niet echt op rolletjes. De reclamemensen wilden dat we een groots plan zouden opstellen en de chauffeurs waren nog niet overtuigd.

 

Tussendoortje

 

Tussendoor zocht ik nog een sierlijke vrouwenhand voor de foto bij het vorige artikeltje op deze site (‘een helpende hand’). In mijn nabije omgeving ken ik geen vrouwen die hun nagels lakken. Maar voor ik een geschikte foto kon regelen werd ik ziek. Na een week bedlegerig te zijn geweest ging ik er voor het eerst uit voor een boodschapje. Nog wat wankelend deponeerde ik met mijn ongeschoren tronie, en bleke ingevallen wangen de producten van mijn wensenlijstje in het supermarktmandje. Even later bij het neerzetten van mijn boodschappen op de kassaloopband, ontwaarde ik de slanke hand van de kassière die met opvallend gelakte nagels mijn fruit woog en mijn artikelen over de laserstraal van de scanner schoof. Die hand had ik nou net nodig dacht ik.

 

Ze keek met haar opgemaakte bruine ogen die weinig nachtrust verrieden verveeld naar beneden. Ik wilde haar vragen of ik van haar hand een foto mocht maken. Mijn kleine en schamele voorkomen zou volgens Malcolm Gladwell in zijn boek “Blink” niet echt een pre zijn voor een goed vervolg. Maar in een later boek van dezelfde auteur worden underdogs beschreven die met hun beperkingen tóch succes hebben. Ik kon dus altijd wat proberen en vertraagde daarom het uitladen van mijn mondrantsoen, om tijd tot nadenken te winnen.

 

Belofte

 

Ik moest snel handelen. Bij het afrekenen vertelde ik haar zachtjes wat ik verlangde. Ze keek me eerst bedenkelijk aan. Maar toen ik kort daarop nog een belofte uitsprak, streek ze met haar hand een grote lok van haar lange bruine uit haar ogen en zo waar glimlachte ze me ineens vriendelijk toe.

 

Haar snelle toegeven verbaasde me wel. Enerzijds was ik blij. Ik had een sierlijke hand met mijn mobiel gefotografeerd en het artikeltje kon door. Maar had ik er wel goed aan gedaan dit meisje te vragen? Door mijn actie had ik mijn medeprojectleden ook nog wel wat uit te leggen. Ach…, zorgen voor later.

 

MC

Share on Facebook
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Hogestraat 14, 6953 AS Dieren.  

0313-750914

KvK: 30169842

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement