De zwarte klus


Om voor ons bedrijf nog zinvol te kunnen zijn, hebben we een opdracht gekregen. Nee, ik moet het goed zeggen, het heet een project. Niet voor ons alleen, maar in groepjes uit te voeren, liefst in de randen van de werkzame uren. Voor de keuze van de groepjes en projecten werd niet de teerling gebruikt. Nee, het werd een heuse babbelsessie.

Vorming

Mijn groepje vormde zich spontaan op de wijze van de beginnende naïeve specialist. Laat alles op je afkomen en kies wat je leuk vindt en houd daar aan vast, en doe vooral niet moeilijk. De langste van het gehele leergezelschap hield het overzicht en probeerde nog wat aan de groeps- en projectkeuze te morrelen, maar had slechts bescheiden succes. Het was een optimaliseringsprobleem met randvoorwaarden met een eindige oplossing. Maar het was ook een zeker spel-theoretisch experiment. De begeleiders zagen het volgens mij met lede ogen aan. Ik heb daarover echter nooit de controlevraag gesteld, zover was ik nog niet. Of er een NASH evenwicht van toepassing was hebben we met zijn allen ook niet meer onderzocht, het was al laat op de dag.

Beestjes

Wat tref je zoal aan in zo’n projectgroep? Laat ik de beestjes maar bij de naam noemen: Doctor Peter Heidebeker, een man met een sonoor stemgeluid, maar waar we tegen opkijken vanwege al zijn theoretische kennis, die we bij hem bevroeden. Verder is daar jonge hond Bram Klasse met de ontwapende vragen en de nuchtere kijk op de zaken. Als laatste was bij ons drieën niet weg te slaan, nog zo’n jonkie, ’ the one and only’ Nick S. Beters. Uit louter passiviteit, iets anders kan ik er ook niet van maken, hebben we hem ook maar opgenomen in ons prachtgroepje. Goh wat moesten we lachen met Nick S.. Tja, sfeer is alles in een klein gezelschap, denk je op zo’n moment… dat hebben we geweten.

Een hele klus

Na uit de veilige leerhaven te zijn teruggevaren naar de harde werkelijkheid van het arbeidzame leven moesten we tijd vrij gaan maken voor ons project. Waar was ik aan begonnen? Onze opdracht was iets van bouw een truck (vrachtauto) waarmee je klanten goed benadert. Ik kan de werkelijke opdracht niet prijsgeven want dat is allemaal geheim.

Al snel werd duidelijk dat er twee kampen waren binnen ons groepje. Er was één groep die alles wist van watersport en een ander groepje met grondige kennis van auto’s. Tot die laatste mocht ik mijzelf rekenen. Geen verrassing, dat ik mij samen met Dr. P., hij was de andere autospecialist, ons op de techniek mocht storten. Het andere duo maakte hemelbestormende plannen voor als we de truck rijklaar op de weg zouden kunnen hebben. Hoewel zij meer de waterkant op wilden zoeken.

Pijn in het hart

Nu ik dit schrijf zitten we er nog middenin. Ook met allerlei onopgeloste problemen. We hebben opdrachtgevers en alles wat mis kon gaan ging mis. Het leek wel een film waarin alles in scene was gezet. Hadden we een handige monteur bereid gevonden, bleek die geen tijd te hebben. Verder bleken onze opdrachtgevers tegenstrijdige belangen te hebben. We maken er dus maar het beste van. We houden ons steeds voor, dat het gaat om het proces, om wat er allemaal gebeurt, en niet om het project op zich.

Met pijn in het hart ziet deze perfectionist het met lede ogen aan. Hoe lang duurt dit nog?

Dat het nog erger kan las ik gelukkig deze zomer bij Kees ’t Hart in ‘Teatro Olympico’, een hele geruststelling. Wel te rusten!

Multacalculi


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden