meer doen in minder tijd met behulp van deze super apps


De laatste tijd kan ik ineens bergen werk verzetten. Ik heb mijn focus scherp en weet wat me te doen staat. Dat heeft te maken met mijn drive en ambitie om Specialist Development op de kaart te zetten naast Management Development. Maar waar het vooral mee te maken heeft is de inzet van een aantal handige tools. Meer doen in minder tijd, het kan echt!

Degenen die mij al wat langer kennen weten dat ik een fan ben van gadgets en electronica :). Ik heb heel veel apps en programma’s uitgeprobeerd, alles wat los en vast zit over productiever werken gelezen. In het kader van kennis delen bedacht ik mij dat het aardig is om mijn top 5 apps met jullie te delen.

Agenda: Tempo

Ik heb me aangeleerd om alle afspraken, ook met mezelf om rustig werk te kunnen voorbereiden, in de agenda te zetten. De meeste agenda’s voldoen daar voor. Maar sinds ik met Tempo werk gaat alles nog veel gemakkelijker. Tempo heeft namelijk een aantal slimme features ingebouwd. Tempo herkent met wie je een afspraak hebt en zoekt alle contactgegevens erbij. Je kunt dan rechtstreeks vanuit de agenda bellen, mailen of het linkedIn profiel bekijken. Bovendien geeft Tempo je een overzicht van de laatste keer dat je met deze persoon contact hebt gehad en de geplande ontmoetingen in de toekomst. Bovendien zoekt Tempo alle mails en documenten die betrekking hebben op de contactpersoon en afspraak er automatisch bij. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar bijbehorende informatie.

Bovendien vraagt Tempo (na een druk op de 3 puntjes onderaan de pagina van je afspraak) of je een follow-up wilt plannen. Ideaal om direct tijd te plannen voor het uitwerken van de gemaakte afspraken. Red je het niet om op tijd op je afspraak te verschijnen dan kun je met een druk op de knop aangeven dat je onderweg bent en binnen hoeveel tijd je er naar verwachting bent. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Tempo zoekt ook locaties op en rekent reistijden uit. Bovendien ziet Tempo er heel mooi uit. En het mooiste is nog dat de app gratis verkrijgbaar is voor de Iphone.

Voicemail: Voozzle

Op mijn allereerste telefoonabonnement zal een handige gadget visual voicemail, door verhuizing van provider ben ik het toen kwijtgeraakt maar inmiddels heb ik ontdekt dat Voozzle dezelfde service levert. Voozzle is eenvoudig in te stellen en zorgt ervoor dat je kunt zien wie je voicemail heeft ingesproken. Je kunt de berichten afzonderlijk van elkaar en in willekeurige volgorde afluisteren. Je kunt de berichten ook stopzetten tijdens het afluisteren. Voozzle geeft ook een aantal handige acties bij elk voicemail bericht. Zo kun je kiezen of je direct wilt terugbellen of sms-en. Ook kun je elk binnengekomen voicemail bericht doorsturen als geluidsbijlage bij een mail. Ook kun je met een druk op de knop de contactgegevens van de beller opslaan. Voor mij werkt het ideaal. Bekijk het maar eens op http://voozzle.com/nl/nl/ Voozzle is er voor Iphone en Android. Inmiddels is de app niet meer gratis maar de investering (€1,99) helemaal waard.

Werken zonder email: Asana

Sinds kort heb ik Asana ontdekt. Wanneer je net zo’n hekel hebt aan het doorzoeken van je mailbox naar net dat ene berichtje zal je dit zeker willen uitproberen. Asana maakt werken binnen teams, families, sportclubs etc. mogelijk zonder email.

Het is in feite een takenprogramma. Je kunt projecten aanmaken en binnen projecten taken hangen. Elke taak kan aan een persoon (of meerdere) worden gekoppeld. De taken verschijnen op de datum dat ze uitgevoerd moeten zijn in de agenda en zo kun je van elkaar zien wie waarmee bezig is. Je kunt elkaar makkelijk informeren en op de hoogte houden zonder te mailen. Je opent het programma en ziet in een oogopslag het commentaar van anderen op elke taak. Wanneer je de berichten nog steeds liever in je mailbox krijgt kun je dat ook instellen overigens). Bij elke taak kun je ook documenten uploaden. Zo hebben alle mensen die aan dezelfde taak werken ook dezelfde documenten tot hun beschikking. Bovendien kun je eenvoudig per project alle documenten inzien. Het heeft mij al heel veel zoekwerk gescheeld en het maakt dat ik informatie veel beter deel dan ik voorheen deed. Bovendien is het leuk om elkaar eenvoudig berichtjes te kunnen sturen.

Alle thuisafspraken bij elkaar: Cozi family calendar

Cozi is een fantastisch handige app (ook een webversie beschikbaar). Iedereen kan in dezelfde agenda afspraken maken en zo heb je alle thuisafspraken altijd bij de hand. Ook zit er standaard een shoppinglijst in waar iedereen boodschappen op kan aanvullen. Maar ieder kan ook een eigen lijst maken, dit is bijvoorbeeld heel handig voor cadeausuggesties. Mijn kinderen maken hun verlanglijstjes hierin. Dan is er (alleen in de betaalde versie) de rest van Cozi is gratis! Nog een heel handige functie: Meals.

Je kunt daar maaltijden plannen voor de week. Dit helpt mij om niet meer dan nodig is in te kopen en ook handig producten in te kopen die je voor meerdere maaltijden gebruikt. Je hoeft niet na te denken wat je die avond weer eens zal eten, je hoeft alleen het recept te openen door op de maaltijd van die dag te klikken. Recepten bewaren gaat heel makkelijk met de plug-in vanuit Google Chrome. Zo kun je een lekker recept zoeken, opslaan in Cozi Dinner Plan en van daaruit direct de ingrediënten op de shoppinglijst plaatsen. Super handig.

En tot slot de App die ik echt iedereen kan aanraden: Habit RPG

Habit RPG maakt van jouw leven een game. Het laat je echt plezier beleven aan het stellen en nakomen van doelen. Dit kunnen gewoontes zijn die je in wilt laten slijten (meer water drinken, fruit eten, de trap nemen etc etc. ). Maar ook Dagelijkse Taken (die je ook op vaste dagen kunt laten terugkomen of op een vaste dag van de week). Deze gebruik ik om een vaste routine in de dag te krijgen van dingen die ik echt wil doen. Daarnaast zijn er nog to do’s voor eenmalige taken. Het helpt om taken in kleine partjes te verdelen dan kun je zoveel mogelijk taken afstrepen. En daar komt de leuke kant van Habit (want er bestaan natuurlijk al eindeloos veel taken apps waar je echt niet vrolijk van wordt). Voor elke taak die je afstreept kun je iets verdienen in de game. En zo kun je je Avatar die jouw vertegenwoordigd in het spel steeds verder uitdossen. (Kijk dat ben ik, linksboven :)) Het begint met een uitrusting bij elkaar sparen. Vervolgens kun je huisdieren zoeken en laten opgroeien tot rijdieren. Het geestige is dat je dit in een sociale groep kunt doen en zo zie je je voortgang ten opzichte van anderen. Bovendien kun je gezamenlijk extra winst boeken of juist verlies leiden. Ik heb inmiddels een aantal “perfecte dagen” op rij. Juist bij het inslijten van nieuw gedrag is het heel moeilijk om het vol te houden. Na 40 dagen is je nieuwe gedrag net zo gewoon geworden als je oude gedrag. Graag deel ik nog even onze resultaten met Habti RPG. Mijn kinderen hangen hun jas op bij thuiskomst, spullen worden direct opgeruimd, de kippen, katten en honden worden verzorgd zonder dat daar aansporing voor nodig is. Huiswerk wordt trouw gemaakt, muziek en schaak wordt trouw gedaan. Wanneer je vergeet om af te strepen heb je pech want dat kun je de volgende dag niet meer doen. Mijn grootste winst is behalve dat ik dankzij Habit weer meer ben gaan sporten is dat ik mijn spullen veel beter opruim en ook beter kan terugvinden. Je wilt niet weten hoeveel tijd dit scheelt.

Ik werd getipt over Habit RPG door Asian Efficiency. Zij zijn erg leuk om te volgen. Ik kwam hen op het spoor toen ik Omnicfocus als luxe taak app onderzocht. Zij schrijven inspirerend en geven heel veel (gratis!) tips over thema’s als productiever werken, focus houden, routines inbouwen en dergelijke. Alleszins de moeite waard om bij te houden.

En wat doe ik onder meer met mijn gewonnen tijd?

Nu ik veel meer tijd over heb omdat ik zoals gezegd minder hoef te zoeken naar spullen ben ik begonnen met dagelijks zelf brood bakken. In de fantastisch inspirerende site Lifehacking.nl vond ik een super recept. Je maakt een enorme ton met brooddeeg en die bewaar je in de koelkast J Je kunt het spul 2 weken bewaren en elke dag wanneer je brood wilt bakken neem je een deel van het deeg, laat het een half uur rijzen en vervolgens een half uur de oven in. Kijk maar eens naar mijn zelfgebakken broodje.

En wanneer het broodje lekker in de oven staat heb ik tijd om even te schaken.

Er zijn heel veel verschillende schaakapps maar deze 2 zijn mijn favoriet:

Chess Time (gratis app) is een heel overzichtelijke app. Je kunt vrienden uitnodigen om te schaken, je zetten terugkijken, analyse toepassen op de stelling etc.

Chess (ook een gratis app) is een engelstalige app. Het bevat uitleg over het schaakspel, lessen op niveau van beginner, Intermediate, Advanced, Expert tot Master. Video’s Tactieken, elke dag een puzzel. Je kunt tegen de computer spelen of andere spelers uitnodigen van hetzelfde niveau waarop jij speelt.

Hiernaast zie je een voorbeeld van de puzzel van de dag. Wat doe je?

Enfin tot zover mijn tips om meer te doen in minder tijd en zo tijd over te houden voor de leuke dingen in het leven.

Reacties op dit artikel zijn van harte welkom en ik hoor graag jouw super apps/tips die het leven handiger, leuker en/of makkelijker maken.

Hanna Wierts


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden