Reflectie leidt tot hogere productie dan harder werken

Wanneer je het druk hebt hebben veel mensen de neiging om juist harder te gaan werken om het werk toch af te krijgen. Heel begrijpelijk maar het levert je weinig op.

Slimmer is het om te reflecteren op je werk of de resultaten van je werk te delen. Francesca Gino van de Harvard Business School heeft de resultaten van haar onderzoek gepubliceerd. Zij verdeelde proefpersonen in 3 groepen. Elke groep kreeg een aantal denkpuzzels op te lossen. Iedere opgeloste puzzel leverde geld op. De eerste groep kreeg na de onderzoekstijd 15 minuten extra tijd om puzzels op te lossen. De tweede groep kreeg 15 minuten de tijd om na te denken over de resultaten en de strategie die zij bij het oplossen van de puzzels ontwikkeld hadden. De derde groep kreeg daarbij nog de mogelijkheid om resultaten te delen met anderen.

De onderzoeksgroepen die mochten reflecteren en delen konden in de tweede ronde van het onderzoek aanzienlijk meer puzzels oplossen dan de groep die 15 minuten extra productietijd had gekregen voor ze naar de tweede ronde gingen. Gino geeft aan dat ze weinig organisaties kent die werknemers stimuleren om te reflecteren laat staan ze daar tijd voor te geven. Dat herken ik. In ontwikkel programma's voor Specialisten en kenniswerkers is reflectie een belangrijk onderdeel. Maar in de dagelijkse praktijk maken professionals hier toch weinig tijd voor vrij. Lees het hele artikel van Francesca Gino "Reflecting on Work Improves Job Performance" en neem je maar voor om slimmer te gaan werken in plaats van harder.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden