April 3, 2018

October 11, 2017

Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Reflectie leidt tot hogere productie dan harder werken

14 Jul 2014

Wanneer je het druk hebt hebben veel mensen de neiging om juist harder te gaan werken om het werk toch af te krijgen. Heel begrijpelijk maar het levert je weinig op.

Slimmer is het om te reflecteren op je werk of de resultaten van je werk te delen.  Francesca Gino van de Harvard Business School heeft de resultaten van haar onderzoek gepubliceerd. Zij verdeelde proefpersonen in 3 groepen. Elke groep kreeg een aantal denkpuzzels op te lossen. Iedere opgeloste puzzel leverde geld op. De eerste groep kreeg na de onderzoekstijd 15 minuten extra tijd om puzzels op te lossen. De tweede groep kreeg 15 minuten de tijd om na te denken over de resultaten en de strategie die zij bij het oplossen van de puzzels ontwikkeld hadden. De derde groep kreeg daarbij nog de mogelijkheid om resultaten te delen met anderen.

 

De onderzoeksgroepen die mochten reflecteren en delen konden in de tweede ronde van het onderzoek aanzienlijk meer puzzels oplossen dan de groep die 15 minuten extra productietijd had gekregen voor ze naar de tweede ronde gingen. Gino geeft aan dat ze weinig organisaties kent die werknemers stimuleren om te reflecteren laat staan ze daar tijd voor te geven.  Dat herken ik. In ontwikkel programma's voor Specialisten en kenniswerkers is reflectie een belangrijk onderdeel. Maar in de dagelijkse praktijk maken professionals hier toch weinig tijd voor vrij. Lees het hele artikel van Francesca Gino "Reflecting on Work Improves Job Performance" en neem je maar voor om slimmer te gaan werken in plaats van harder.

 

Share on Facebook
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT GEGEVENS

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Hogestraat 14, 6953 AS Dieren.  

0313-750914

KvK: 30169842

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement