KOERS (compact)

“Visionair werken verbreedt je horizon"

 

 

 

"Gun jezelf een boost en  KOERS of KOERS COMPACT"

 

Je weet wat goed is voor jouw organisatie. Je hebt ideeën waarmee dingen binnen jouw organisatie daadwerkelijk beter gaan en toch wordt jouw boodschap niet altijd op waarde geschat. Herken je dat weleens teleurgesteld raakt in je werk? Hoe zou het zijn om moeiteloos je kennis te delen en te vermenigvuldigen waardoor jouw organisatie geld kan besparen en jij weer vol kracht in je werk komt te staan. Het kan echt!

“Ben je nieuwsgierig hoe je het verschil kunt maken?”

 

 

Wanneer je al een aantal jaren werkt als professional binnen een organisatie. En je al aan je vaardigheden gewerkt hebt om meer invloed te krijgen als adviseur vanuit je vakgebied ben je waarschijnlijk toe aan een dieper niveau van ontwikkeling waarbij je vooral ook nieuwsgierig bent naar waar jij het verschil kunt maken.

Wanneer je je ontwikkeling een boost wilt geven onderzoek je je drijfveren, ambities, belemmeringen en verlangens zodat je met nieuwe energie en meer impact aan de slag blijft.

tegen grenzen aanloopt. Aan je professionaliteit ligt het niet, je hebt voldoende kennis maar wat kun je met die kennis allemaal bewerkstelligen. Zet jezelf op scherp door het volgen van deze training die bestaat uit 4 modules en 3 losse dagen ondersteund door een online leeromgeving. Je gaat op onderzoek uit naar jouw manier om impact te creëren binnen je werkomgeving (en daarbuiten) door jouw visie geloofwaardig uit te dragen.

 

 

KOERS is een intensieve leergang die al meerdere jaren wordt gegeven (en voorheen de Match heette).

 

 • De leergang is verspreid over 4 meerdaagse modules

 • En 3 losse werk-, train- en reflectiedagen

 • De leergang is gericht op persoonlijke ontwikkeling

 • En wordt aangevuld met een praktijkopdracht

 • Waarin je het geleerde toepast

 • We werken in groepen van maximaal 16 deelnemers

 • Begeleid door 2 trainers

 • Dat maakt het persoonlijk en intensief.

 • Er wordt altijd gestart met een telefonische intake.

 • Tijdens het gehele traject toegang tot de online leeromgeving en coaching.

 

De thema’s van de modules zijn:

 

 

Persoonlijke kracht

(module 1) (3-daagse in totaal 5 dagdelen)

 

Om als specialist effectief te zijn is zelfinzicht cruciaal. De belangrijkste kennisdrager ben je namelijk zelf. Inzicht in jouw vanzelfsprekende patronen, jouw (belemmerende) overtuigingenen je (voor)oordelen. Bewustwording van je drijfveren en je kwaliteiten. Om een volgende stap in je ontwikkeling te maken is het van belang te weten waar je vandaan komt en waar je nu staat. Je gaat een verkenning doen van je perspectief op de toekomst. Welke bijdrage wil/kan ik leveren aan de organisatie waar ik voor werk. In deze module worden hoofd, hart en handen verbonden.

 

Innovatie & creatie

module 2) (2-daagse)

 

Je zult merken dat niets gemakkelijker is dan geijkte paden bewandelen.

Je denkt dat je succes bepaald wordt door hoe je in het verleden altijd hebt geacteerd.

Einsteins quote is hier van toepassing: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” En we gaan volop onderzoek doen naar paradigma’s en oordeelsvorming. Zoals je ziet gaat ook deze module voornamelijk over bewustwording. Maar over het herkennen van deze patronen en over het zoeken van de ruimte. Dus nieuwe en alternatieve strategieën ontwikkelen.

 

 

Ambities & doelen

(module 3) (avond en dag inclusief overnachting)

 

Impact creëren vindt altijd plaats in een context, waarin je communiceert en samenwerkt met anderen.

Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar niets is minder waar.

Specialisten delen vaak kennis, kennis en nog eens kennis. Vaak niet het beste recept tot resultaat. In dit blok staat de interactie met de ander centraal.

Dus: Communiceren, Samenwerken en Verbinden.

Daarnaast gaan we ook een start maken met projectmatig werken.

Uiteindelijk wordt impact zichtbaar tijdens het werk.

 

 

Impact in context

(module 4) (avond en dag inclusief overnachting)

 

Nu je zicht hebt op jouw next step, je ambities, je doelen, je kracht, je hobbels en uitdagingen wordt het tijd om dit een plaats te geven binnen je werkpraktijk.

Je hebt hiervoor in de 3e module een interessant project uit je werkpraktijk gekozen en je hebt daarbij een interne opdrachtgever gezocht.

In deze module wordt de dagelijkse werkelijkheid binnen de training gehaald.

We starten ’s avonds met een bijeenkomst met de opdrachtgevers.

Daarna heb je nog een deel van de avond en een hele dag om je te verdiepen in de wereld van het project. Bezig zijn met de vraag achter de vraag.

Het maken van een omgevingsanalyse en/of krachtenveldanalyse.

Maar ook ontdekken waar je snel wilt en waar je hapert.

Met andere woorden: Op weg naar waarmaken.

 

 

Learning on the job

bestaat uit  3 x een werk-, train, en reflectiedag.

 

Tijdens het projectwerk komen er diverse zaken op je pad. Afhankelijk van de fase zullen de volgende onderwerpen passeren: Omgevingssensitiviteit; Omgaan met weerstand; Invloed vergroten; Change; Omgevingssensitiviteit; Innovatie; Creativiteit; Presenteren; Grensverleggend communiceren en Reflecteren. Tijdens de werk- en reflectiedagen is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen, vaardigheden aan te scherpen, te reflecteren en/of voorbereidingen te doen voor het project. Het exacte programma kan variëren per groep en per individuele deelnemer. Zo kan er gekozen worden uit de thema's van consulting skills, de groep kan met een eigen thema komen of in plaats van een trainingsdag kiezen voor een individuele coaching met een van de trainers. 

 

De afronding van KOERS bestaat uit een project-“presentatie”.

OF KIES VOOR KOERS COMPACT!

Het is ook mogelijk om alleen de 1e module Persoonlijke Kracht te volgen. Dit is ideaal wanneer je geen tijd of budget hebt om het gehele KOERS programma te volgen of eerst wilt verkennen of deze training iets voor je is. Ook dan start je altijd met een telefonsiche intake. In het geval je kiest voor KOERS Compact kun je geen gebruik maken van de onbeperkte telefonische en email coaching. 

En als Bonus:

Onbeperkt Coaching tot 3 maanden na de Training!

Wanneer je deel neemt aan KOERS krijg je ONBEPERKT telefonische en email coaching tot 3 maanden na de training. Deze coaching is erg waardevol voor je, des te meer omdat het zo belangrijk is om de ervaringen tijdens je werk en de ervaringen in de training met elkaar te verbinden! Dus zodra je je iets afvraagt, ergens tegenaan loopt, met nieuw gedrag experimenteert en dit wilt analyseren mail of bel je. 

Testimonials

Lees Enkele Reacties van deelnemers 

 • Ik heb me voor de leergang gefocust op het beter profileren in groepen. In de training was dat goed mogelijk juist omdat de groep daar bestaat uit onbekenden wat het profileren wat lastiger maakt. Bovendien is er nogal wat te presenteren en is er ook een rollenspel. Al met al genoeg mogelijkheden dus.

 • Ik heb voor mezelf bijgehouden hoe ik functioneer in diverse bijeenkomsten. Van die bijeenkomsten heb diverse karakteristieken bijgehouden, zoals de grootte van de groep en of er onbekenden bij zijn. Ook dit heeft bijgedragen aan mijn inzicht waar het probleem zat. Na de leergang functioneer ik op dit punt beter, en voel ik me daar comfortabel bij. Het punt is dan ook van mijn beoordelingsafspraken verdwenen.

 • De leergang heeft ervoor gezorgd dat ik vertrouw op ‘mijn manier’. Ik weet nu waar mijn kwaliteiten liggen. Hierdoor heb ik een belangrijke stap genomen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door de training heb ik na 12 jaar een switch gemaakt naar een andere functie. Van specialist naar generalist. Ik zit nu veel beter op mijn plek. Ik voel me krachtiger.

 • Mijn kwaliteiten zijn beter zichtbaar en bruikbaar voor de organisatie.

 • Een goede duw in de rug op vakmanschap: aanreiken van extra handvatten om mijn rol als specialist binnen de organisatie beter vorm en inhoud te geven; zowel qua vaardigheden en kennis, als qua manier van werken.

Vraag gratis eEn vrijblijvende telefonische intake aan
 
 
 
 

Download de brochure

Download de data

Dat trainingen Specialst Development
CONTACT GEGEVENS
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden