De IMPACTVOLLE PROFESSIONAL

De IMPACTVOLLE PROFESSIONAL

De impactvolle professional is een intensief leertraject voor professionals die hun impact willen vergroten. 

Het traject is ontwikkeld voor senior vakspecialisten en gidsen uit alle disciplines (ICT, Commercie, HR, Communicatie, Finance (incl. Risk, Actuariaat, Control), Juristen, Verzekeringsspecialisten, Facility Management, Procurement. etc). 

De ontwikkeling van de volgende competentie gebieden komen aan bod. Dit zijn ook de dilemma’s waar een professional vaak tegen grenzen aanloopt. 

  • Beïnvloeden los van de inhoud: 

  • Autenthiciteit behouden in het (politieke) krachtenveld binnen en buiten de organisatie, omgaan met verschillende belangen.

  • Flexibiliteit en stijlflexibiliteit door multidisciplinair samenwerken in verschillende samenstellingen.

  • Profileren en zichtbaarheid, persoonlijke impact: Personal presence ontwikkelen, organisatie brede oriëntatie ontwikkelen

  • Initiëren van veranderingen en deze doorvoeren in de organisatie.

Het programma bestaat uit meerdere modules met overnachting, intervisie, individuele coaching en tandem coaching met je leidinggevende.  Het gehele traject neemt in totaal een half jaar in beslag. 

Het traject is opgebouwd op basis van de U-theory van Otto Scharmer. Je leert je vaste overtuigingen kennen en opnieuw te onderzoeken. Je ontwikkelt "voelsprieten" om op een nieuwe manier informatie uit je omgeving op te pikken en te verwerken. Je (her)ontdekt je kwaliteiten en leert vertrouwen op een nieuwe, innovatieve manier om thema's op te pakken en tot een succes te maken. 

We werken in groepen van maximaal 14 deelnemers onder begeleiding van 2 trainers. 

Voorafgaand aan het traject vindt altijd een gratis en vrijblijvende telefonische intake plaats. 

Het programma: 

De Impactvolle Professional:

 

Intake met Leidinggevende

Om succesvol richting te kunnen geven vanuit de inhoud is een helder vertrekpunt van groot belang. Samen met je leidinggevende vindt er een gesprek plaats over kennis en kunde, over impact en invloed, over ambities en richting. Zo ontstaat een afgestemd vertrekpunt en het begin van een leercontext.

 

Module 1: Personal Leadership

Om als professional effectief te zijn, d.w.z. koers bepalen en continueren, is zelfinzicht en zelfbewustzijn cruciaal. Nieuwe wegen uitstippelen en gaan bewandelen betekent overtuigend kunnen zijn, om kunnen gaan met de weerstanden die dat oproept, creatief de dialoog over het nieuwe aan kunnen gaan. Dat vraagt om een helder uitgangspunt, een rots in de branding.  En om een helder toekomstperspectief.

In de eerste module gaan we onderzoeken wat jouw vaste patronen en overtuigingen zijn en hoe dat je handelen als professional beïnvloedt.  Ook naar dat wat je inspireert en datgene wat je nog wat klein of verborgen houdt, omdat je er nog niet zo zeker in bent.

We gaan oefenen met anders kijken en luisteren.

Kortom: We gaan samen op zoek naar jouw authenticiteit!

 

Intervisie

Tijdens de eerste  module doe je veel indrukken op, waardoor je tot andere inzichten en waarnemingen komt. Hier wordt in de intervisie tussen de eerste 2 modules bij stil gestaan. Wat is de betekenis van het anders kijken en luisteren? En welk voordeel heeft dat voor het creëren van impact?

 

Module 2:  Verbinden, Samenwerken en Communiceren

Impact creëren vindt altijd plaats in een context, waarin je communiceert en samenwerkt met anderen.

Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar niets is minder waar. Specialisten delen vaak kennis, kennis en nog eens kennis. Vaak niet het beste recept tot resultaat.

In deze module staat de interactie met de ander centraal.

Dus: Communiceren, Samenwerken en Verbinden.

We gaan onderzoek doen naar paradigma’s en oordeelsvorming.  Ons verdiepen in de verschillende lagen van communicatie. Met name het voeren van de dialoog zal hierin centraal staan.

Toch staat ook deze module net als alle andere ook weer in het teken van bewustwording, de weg naar bestendig leren.

 

Tandemcoaching

Na de 2e module is het moment aangebroken om met  je leidinggevende de voortgang in leren/ontwikkelen te bespreken en een toekomstperspectief te maken over de ambities die jij hebt in relatie tot het bedrijf. Welk resultaat wil jij gaan neerzetten.

 

Module 3: Vernieuwen,  innovatie & creatie

Je zult merken dat niets gemakkelijker is dan de geijkte paden bewandelen.

Je denkt dat je succes bepaald wordt door hoe je in het verleden altijd hebt geacteerd.

Einsteins quote is hier van toepassing:

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

Helaas denkt de omgeving vaak ook zo, waardoor je merkt hoe lastig het is om als specialist nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Deze module gaat over het herkennen van deze patronen en over het zoeken van de ruimte. Dus nieuwe en alternatieve strategieën ontwikkelen. 

Vanuit een nieuw paradigma nieuwe oplossingen tevoorschijn laten komen.

 

Module 4: Verankeren, waarmaken

Uiteindelijk gaat het voor elke organisatie en dus ook de professional om het waarmaken van het resultaat. Dus scherp hebben wat de werkelijke vraag is,  welke (politieke) krachtenvelden zijn er, welke samenwerkingsverbanden zijn er mogelijk.  En het gaat ook over lef hebben om nieuwe wegen in te slaan, mensen mee te nemen naar een nieuwe horizon.

Met andere woorden: Verkennen op weg naar waarmaken.

 

Outtake/Startgesprek  met Leidinggevende

Om een  succesvol vervolg  te kunnen geven aan dit ontwikkeltraject starten we aan het eind met een gesprek met je leidinggevende om samen de koers te bepalen die jij vanuit jouw ambitie wilt neerzetten. De kroon op het werk.

Vraag gratis eEn vrijblijvende telefonische intake aan
BIJZONDER INSPIRERENDE TRAININGSLOCATIE

Alle trainingsdagen ontvangen wij  je in de Dierense Toren. Daarnaast hebben wij ook voldoende koffie, thee en water voor je klaarstaan voor tijdens de training. Uiteraard hebben wij de lunch voor je verzorgd. We starten elke dag om 09:30 uur en werken tot circa 16:30 uur.

Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je liever met Openbaar Vervoer dan is dat heel gemakkelijk want ons pand bevindt zich slechts op 3 minuten loopafstand van het Intercity Station Dieren.

Hogestraat 12, 6953 AS Dieren 

0313-750914

Meerdaagse modules vinden soms op een andere locatie plaats. 

 
 
 
2 x BONUS

Onbeperkt Coaching tot 6 maanden na de Training!

Wanneer je deel neemt aan de Impactvolle Professional krijg je ONBEPERKT telefonische en email coaching tot 6 maanden na de training. Deze coaching is erg waardevol voor je, des te meer omdat het zo belangrijk is om de ervaringen tijdens je werk en de ervaringen in de training met elkaar te verbinden! Dus zodra je je iets afvraagt, ergens tegenaan loopt, met nieuw gedrag experimenteert en dit wilt analyseren mail of bel je. 

ONLINE LEEROMGEVING MET LEERGROEP 

In de online leeromgeving staat alle leesmateriaal en opdrachten overzichtelijk bij elkaar.

 

Download de brochure

Eerstkomende data 2020

Intakes:  januari/februari 2021 

Module 1: 10, 11 & 12 maart 2021.

Intervisie: 12 april 2021

Module 2: 19 & 20 mei 2021

Intervisie: 24 juni 2021

Module 3: 8 & 9 september 2021

Intervisie: 7 oktober 2021

Module 4: 8 & 9 november 2021

Slot: 9 december 2021

Outtakes: januari 2022

CONTACT GEGEVENS
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Specialist Development B.V.

Assendorperdijk 1, 8012 EG Zwolle.  

088 422 9400

KvK: 65733398
IBAN: NL 25 RABO 0360 4716 84

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

Door je in te schrijven ga je akkoord met het privacyreglement

 © 2017 Specialist Development             Privacyreglement           Algemene voorwaarden